Norway

Highrise

Overalt hvor du finner verdens høyeste bygninger og konsrtuksjoner finner du også Alimak. Alimak forstår behovet til entreprenørene på store byggeprosjekter, nemlig å stadig maksimere verdier og snu prosjekter rundt raskere til lavere kostnader. Høy produktivitet sparer tid og penger. Flåteeiere ønsker lave eierkostnader, og nettopp det er hva Alimak streber etter å levere.

Selskapet har hjulpet til med å finne svaret på det som en gang ble ansett som uoverstigelige anleggslogistiske problemer, på mange av verdens høyeste bygninger og konstruksjoner. For eksempel ble Alimak konstruksjonstaljer brukt under arbeidet på midten av 1960-tallet på det 170 meter høye Kaknäs tårn i Stockholm i Sverige. Siden den gang har Alimak drevet trygg tilgang til mange av de høyeste bygningene i verden i dag, herunder konstruksjonstaljer med løftehøyde over 450 meter for byggingen av CN-tårnet i Toronto i Canada. Alimak satte faktisk rekord ved å levere verdens høyeste konstruksjonstaljer. For øyeblikket gir mastklatringstaljer fra Alimak tilgang til de høyeste delene av Abraj Al Bait-tårnene i Mekka i Saudi-Arabia, som vil nå 601 meter i fullført stand.

Denne delen av nettstedet til Alimak forteller om noen av de høyeste strukturene som brukte konstruksjonstaljer, permanente heiser og arbeidsplattformer fra Alimak.

Alimak Elevator at Konstantynow Radio Mast, Warsaw, Poland

  

Konstantynow radiomast

Warsawa i Polen, 646,38 m (2.120,7 ft)

Den høyeste tannstangsheisen noensinne i bruk, med en løftehøyde på 645 meter. Konstantynow radiomast var verdens høyeste struktur fra 1974-1991 (nå ødelagt), og er den nest høyeste landbaserte konstruksjonen som noen gang er bygget.

Alimak-heisen var installert på innsiden av stålmasten for å sikre tilgang til komponenter i masten, herunder varsellys for flytrafikken.

Makkah Royal Clock Tower Hotel (Abraj Al-Bait)

 

Makkah Royal Clock Tower Hotel (Abraj Al-Bait)

Mecca i Saudi Arabia, 601 m (1.971 ft)

30 høyhastighets Alimaktaljer med løftehøyder på opp til 350 m ble brukt under byggingen. En permanent Hek plattform er fortsatt på innsiden av det 80 meter høye klokketårnet.

Hotellet ligger foran den hellige moskeen, islams helligste sted. Hotellet innehar flere verdensrekorder, blant annet verdens høyeste klokketårn, største klokkeflate og i 2012 holdt det rekorden for tredje høyeste bygningen i verden.

CN Tower, Toronto, Canada

 

CN-tårnet

Toronto i Canada, 550 m (1.815 ft)

Verdens høyeste klatrekonstruksjonstalje, med en løftehøyde på 450 m, ble brukt under byggingen av tårnet.

Tårnet holdt rekorden for verdens høyeste tårn i 34 år frem til ferdigstillelsen av Burj Khalifa. CN-tårnet er et symbol på Canada og et favorittlandemerke i Torontos silhuett. Det er oppført som ett av de moderne syv underverkene i verden.

Taipei 101 Construction Elevators

 

Taipei 101

Taipei i Taiwan, 509 m (1.670 ft)

Dette var den høyeste bygningen i verden i perioden 2004-2010. Den brukte seks Alimak Scando dualtaljer med løftehøyder på opp til 399 m.

Tårnet er et ikon på det moderne Taiwan, og ble bygget for å tåle jordskjelv og tyfoner som forekommer i regionen. Dette er den høyeste miljøvennlige bygningen i verden, med en platinautmerkelse i energieffektiv og miljøvennlig design.

International Commerce Centre

 

Det internasjonale handelssenteret

Hong Kong i China, 484 m (1.588 ft)

Seks Alimak høyhastighets konstruksjonstaljer ble brukt under byggingen av Hong Kong høyeste tårn, og nådde løftehøyder på opp til 393 m.

Med seks Alimak-taljer i bruk i to konfigurasjoner, omfattet konstruksjonen to av de største heisetaljene noen gang installert på en enkelt mast.

Troll_A_Platform

 

Oljeplattformen Troll A

Nordsjøen i Norge, 472 m (1.549 ft)

Permanent Alimak Ex-heis med 323 meters løftehøyde. Dette er verdens dypeste heis, og holder Guinness-verdensrekorden for største offshore gassplattform. Alimak-taljer ble brukt under konstruksjonen.

Plattformen var den høyeste konstruksjonen som noen gang har blitt flyttet til et annet sted, og er blant de største og mest komplekse tekniske prosjektene i historien. I 2006 ble en konsert avholdt i bunnen av plattformen, 303 m under havflaten, som satte en ny verdensrekord for dypeste undervannskonsert.. Tilskuerne benyttet Alikamk-heisen for å komme ned til bunnen av plattformen.

Lualualei VLF transmitter Elevators

 

Lualualei VLF-sender

Lualualei på Hawaii i USA, 458 m (1.503 ft)

To Alimak-heiser med 455-meters løftehøyde.

Senderen bruker to 458-meters antenner for å sende militær kommunikasjon til undervannsbåter under vann ved ekstremt lave frekvenser. På tidspunktet for byggingen var sendertårnene de høyeste på den vestlige halvkule for lange bølgesendinger.

Petronas Twin Towers

 

Tvillingtårnene i Petronas

Kuala Lumpur i Malaysia, 452 m (1.482 ft)

Fire høyhastighets Alimak-heiser ble brukt under bygging, med løftehøyde på over 308 m.

Tårnene ble rangert som de høyeste bygningene i verden 1998-2004, og holder fortsatt rekorden for høyeste tvillingtårn.  En bro som forbinder de to tårnene ligger 170 m over bakken, og er den høyeste to-etasjes broen i verden.

Jin Mao Tower Elevators

 

Jin Mao-tårnet

Shanghai i China, 421 m (1.381 ft)

En Alimak Scando Super tvillingtalje ble brukt under byggingen.

Ved ferdigstillelse ble det den høyeste strukturen i PRC, og femte høyeste bygningen i verden. Tårnets proporsjoner spinner rundt nummeret 8, forbundet med velstand i kinesisk kultur. Det består av 88 etasjer, strukturen er bygget på en åttekantet kjerne, med 8 utvendige stålsøyler.

Two International Finance Centre (2 IFC)

 

Two International Finance Centre (2 IFC)

Hong Kong i China, 415 m (1.362 ft)

Syv Alimak-konstruksjonstaljer ble brukt på tårnet, som nådde 353-meters løftehøyde under bygging.

Det høyreiste finanstårnet er festet til den opprinnelige International Finance Centre, og er i dag Hong Kong nest høyeste bygning.

Elevators at skyscraper in Guangzhou, China

 

CITIC Paza

Guangzhou i China 391 m (1.283 ft)

To doble biltaljer fra Alimak ble brukt under byggingen, med løftehøyder opp til 326 meter.

CITIC Plaza er et 80-etasjes, 391 meter høyt kompleks, og i dag holder det rekorden for den høyeste betongbygning i verden.

Kennecott_Smokestack2

 

Kennecott Smokestack

Utah i USA i dag: 370,4 m (1.215 ft)

Alimak skorsteinsheis med en 397-meters løftehøyde ble installert inne i en av de høyeste skorsteinene i verden.

Skorsteinspipa er i dag brukt til avgasser fra utvinning ved Kennecott kobbersmelteverk.  Den er i dag den fjerde høyeste pipa i verden.

Shun Hing Square, Shenzhen, China

 

Shun Hing-plassen

Shenzhen i China, 384 m (1.260 ft)

Bygningen er også kjent som Di Wang Commercial Building, og brukte Alimak-taljer under byggingen i 1969. Bygningen ble ferdigstilt i et raskt tempo, fire etasjer hver niende dag.

Tårnet er regnet som den første bygningen i Kina som ble oppført blant de 10 høyeste bygningene i verden.

Gullfaks_Alpha

 

Oljeplattformen Gullfaks C

Nordsjøen, 380 m (1.247 ft)

Oljeproduksjonsplattformen Gullfaks C i Nordsjøen har en permanent Alimak-heis i skrogkolonnen.

C-plattformen er en av tre produksjonsplattformer på Gullfaksfeltet, og måler 380 m fra havbunnen, noe som gjør det høyere enn Eiffeltårnet.

Tuntex Sky Tower

 

Tuntex Sky Tower

Kaohsiung i Taiwan, 348 m (1.240 ft)

Seks Alimak-konstruksjonstaljer ble brukt ved byggingen av denne 348-meters skyskraper – en kontor- og hotellbygning på 85 etasjer.

Tårnet var den høyeste strukturen i Taiwan frem til ferdigstillelse av Taipei 101.

Central Placa Construction elevator

 

Central Plaza

Hong Kong i China, 374 m (1.227 ft)

To Alimak SCANDO Super dobbeltaljer 20/37C ble brukt under byggingen av høyblokken Central Plaza.

Tårnet består av 74 etasjer og er 374 meter høyt, og holdt rekorden for høyeste armerte betongbygningen i verden før det ble overgått av CITIC Plaza i Guangzhou.

Bank of China Tower Construction Elevators

 

Bank of China-tårnet

Hong Kong i China, 367 m (1.205 ft)

Alimak-konstruksjonstaljer ble brukt ved byggingen av det 367 meter høye Bank of China-tårnet.

Tårnet var den høyeste bygningen i Asia 1990-1992, og den første bygningen utenfor USA til å bryte 1.000-fots grensen. Mens den trekantede utformingen av bygningen ble opprinnelig kritisert, har bygningen siden blitt et landemerke i Hong Kongs silhuett.

Bank of America Tower

 

Bank of America-tårnet

New York i USA, 366 m (1.200 ft)

En talje fra Alimak-merket Champion ble brukt under byggingen av tårnet, som kostet 1 milliard dollar. Tårnet ligger på Manhattan i New York. Bank of America-tårnet er 366 meter høyt og på 55 etasjer, og den femte høyeste bygningen i USA. Bygningen er ofte regnet som en av de mest energieffektive og miljøvennlige byggene i verden.

Emirates Office Tower

 

Emirates kontortårn

Dubai i FAE, 355 m (1.163 ft)

Fem Alimak-høyhastighetstaljer ble brukt under byggingen. Totalt transporterte de fem taljene 150 personer per tur.

Emirates kontorbygning er et 54-etasjes kontorbygg som er oppført som den 23. høyeste bygningen i verden.

Yangtze River Crossing

 

Yangtze elvekryssing

Jiangyin i China, 346,5 meter (1.137 ft)

To permanente Alimak-heiser er installert på 345,6-meters hengetårn på Yangtze Kiang-elven i Kina. Tårnene er de høyeste i sitt slag i verden. De står 2,3 km fra hverandre og støtter høyspentledninger over elva.

Med et utgangspunkt på kun 1,5 m diameter tilgjengelig for heisstrukturen, designet Alimak en tilpasset Alimak SE 400 FC-heisbil med dimensjoner på bare 715 mm x 910 mm. Heisen bærer vedlikeholdspersonell 330 meter til det høyeste nivået på tårnene, og det tar bare sju minutter å fullføre turen.

Oklaunion power station

 

Oklaunion energianlegg

Oklaunion i Texas, USA

Alimak skorsteinspipeheis med en 345-meters løftehøyde ble installert på Oklaunion energianlegg.

Stasjonen er ansvarlig for distribusjon av strøm til nærmere 5 millioner kunder i 11 stater.

Viaduc de Millau

 

Millau Viaduct

Millau i France, 343 m (1.125 ft)

Verdens høyeste brosøyle. Flere Alimak-konstruksjonstaljer ble brukt under byggingen av pilarene.

Millau-broen er en kabel-oppholdt bro som spenner over dalen til elven Tarn i Sør-Frankrike.  I en høyde på 343 m er det den høyeste broen i verden, og regnes som en av de største ingeniørprestasjonene gjennom tidene.

Plomin Power Station Chimney Elevator

 

Plomin energianlegg

Plomin i Croatia, 340 m (1.115 ft)

Alimak skorsteinspipeheis, med en 328-meters løftehøyde.

Plomin kullkraftverk er ansvarlig for å produsere 13 % av Kroatias elektrisitet. Med sine 340 meter er skorsteinspipa den høyeste strukturen i Kroatia.

Chimney_Elevator

 

Mountaineer energikraftverk

New Haven i West Virginia i USA, 336,2 m (1.103 ft)

Alimak skorsteinspipeheis, med en 325 meters løftehøyde.

Kullkraftverket har en av de høyeste skorsteinene i verden, på 336 m.

Galabovo_TPS_AES

 

Maritsa Iztok II termiske kraftverk

Stara Zagora i Bulgaria, 324,6 m (1.065 ft)

Permanent Alimak-skorsteinspipeheis, med en 315-meters løftehøyde.

En av tre kraftverk som utgjør Marista Iztok-komplekset i sentrale Bulgaria, det største energikomplekset i Sør-Øst-Europa. Nr. II kraftverket ble ferdigstilt i 1966, og genererer 30 % av Bulgarias elektrisitet.

Construction hoists at the Eiffel Tower, Paris

 

Eiffeltårnet

Paris i Frankrike, 324 m (1.063 ft)

I 1983 begynte restaureringen av dette klassiske monumentet, og Alimak foreslo en unik løsning for vertikal tilgang.

For å fjerne tusenvis av tonn med jern, og forsterke tårnets lemmer, var det nødvendig med et uavhengig transportmiddel for å skille materialer og passasjerer. Alimak installerte to taljer på tårnet, en for hver oppgave, slik at monumentet kunne besøkes av publikum under renoveringsarbeidet.

På 1990-tallet var det tid for videre oppussing, og mer hjelp fra Alimak.

Nina Towers Hong Kong

 

Nina-tårnet

Hong Kong, 318,8 m (1.046 ft)

Under byggingen av Nina-tårnet valgte entreprenøren å stole på to høyhastighets dualtaljer for person og gods fra Alimak SCANDO Super FC for rask transport av personer og gods i tårnet.

Opprinnelig ble tårnet designet for å være den høyeste bygningen i verden på 518 m, men pga. dens nærhet til Chek Lap Kok lufthavn måtte høyden begrenses til dagens 318 m.

Burj Al Arab

 

Burj Al Arab

Dubai i FAE, 321 m (1.053 ft)

Alimak-taljer og Hek-arbeidsplattformer for mastklatring ble brukt under byggingen.

Burj Al Arab er 321 m, og på 60 etasjer. Det er det fjerde høyeste hotellet i verden og er ofte ansett for å være det eneste 7-stjerners-hotellet som finnes.  Strukturen er designet for å etterligne seil på et skip, og har siden blitt en symbolsk bevis på Dubais makt og rikdom.

HHR Tower

 

HHHR-tårnet

Dubai i FAE, 317 m (1.042 ft)

Alimak-konstruksjonstaljer ble brukt på denne 72-etasjes skyskraperen langs hovedgaten Sheikh Zayed i Dubai.

HHHR-tårnet, også kjent som Blue Tower, er den fjerde høyeste boligbygningen i verden, med 454 boliger.

Ocean Heights 1, Dubai, UAE

 

Ocean Heights 1

Dubai i FAE, 310 m (1.017 ft)

Fire høyhastighetstaljer i serien Alimak Scando 650 FC-S ga rask og enkel tilgang under byggingen av denne skyskraperen i Dubai Marina.

Bygningen er 310 meter høy og på 83 etasjer, i dag den femte høyeste boligbygningen i verden.

The Shard, London, Elevators

 

The Shard

London i Storbritannia, 309,6 m (1.016 ft)

Ekstra store, doble biltaljer fra Alimak ble brukt under byggingen av den høyeste bygningen i EU.

Den 87-etasjes skyskraperen bruker avansert glass og mer enn 11 000 vinklede glasspaneler for å reflektere sollys, for å skape illusjonen av at bygningens fasade forandrer seg med årstidene.

Menara Telekom

 

Menara Telekom

Kuala Lumpur i Malaysia, 310 m (1.017 ft)

To høyhastighetstaljer fra Alimak ble brukt under oppføringen av denne 55-etasjes bygningen.

Tårnet er formet for å representere en spirende bambusstang, og omfatter 22 åpne himmelhager, en i hver tredje etasje.

Emirates Office Tower

 

Emirates Hoteltårn

Dubai i FAE, 309 m (1.014 ft)

Fem høyhastighetstaljer fra Alimak ble brukt under byggingen. Totalkapasiteten per reise for de fem taljebilene var 150 personer.

Hotel Tower er søstertårnet til Emirates Office Tower og den minste av de to, på 309 meter. Det er rangert som den 48. høyeste bygningen i verden, og den tredje høyeste hotellbygningen.

Infinity_Tower

 

Cayan-tårnet (Infinity Tower)

Dubai i FAE, 306 m (1.004 ft)

Alimak-konstruksjonstaljer ble brukt på denne skyskraperen, som har blitt verdens høyeste høyblokk med en vridning på 90 grader. Cayan-tårnet er designet av den samme gruppen som Burj Khalifa, også i Dubai.

Hver av tårnets 80 etasjer ble rotert 1,2˚ for å oppnå full spiral på 90˚. Dette skaper den ikoniske helix-formen.

Baiyoke Tower II

 

Baiyoke-tårnet II

Bangkok i Thailand, 304 m (997 ft)

Alimak-heiser ble brukt under byggingen av den fjerde høyeste hotell-konstruksjonen i verden.

Den 85-etasjes bygningen er 304 meter høy, og omfatter mer enn 670 gjesterom.

Kingdom Centre

 

Kingdom Centre

Riyadh i Saudi Arabia, 302 m (992 ft)

Alimak-heiser ble brukt under byggingen av denne 99-etasjers skyskraperen i Saudi-Arabia.

Kingdom Centre er den tredje høyeste bygningen i verden med et hull gjennom strukturen. En 56 m himmelbro sitter oppå, og kobler sammen hver tårnspiss.

Wells Fargo Plaza

 

Wells Fargo Plaza

Houston i USA, 302 m (990 ft)

Alimak-konstruksjonstaljer ble brukt under byggingen av den 302 m høye kontorbygningen. Wells Fargo Plaza består av 71 etasjer, med fire under gatenivå, og er den høyeste glassbygningen på den vestlige halvkule.

Q1_Residential_Tower

 

 

Q1-tårnet

Gold Coast i Australia, 322 m (1.056 ft)

En Alimak Super Scando heis og MCM-plattform ble brukt under byggingen av Q1 Tower på Queensland Gold Coast.

På 322 m og med 80 etasjer, er det den høyeste selvbærende strukturen på den sørlige halvkule, og det tredje høyeste boligtårnet i verden.

OPPHAVSRETT TIL FOTOGRAFIER:

Troll A: Photo by Swinsto101 (Own work) [CC-BY-SA-3.0]
Kennecott skorsteinspipe: Foto ved Liji Jinaraj from Kochi, India [CC-BY-SA-2.0], via Wikimedia Commons
Gullfaks C: Foto ved JanChr (Flickr: Gullfaks Alpha) [CC-BY-SA-2.0], via Wikimedia Commons
Bank of America Tower: Foto ved Eric R. Bechtold. Cacv12000 at en.wikipedia [GFDL]
Maritsa Iztok II: Foto ved Gonzosft (Own work) [CC-BY-SA-3.0]
HHHR-tårnet: Foto ved Imre Solt [GFDL]
Menara Telkom: Photo ved See Hoy Kim at en.wikipedia [GFDL]
Cayan-tårnet: Foto ved ITP Publishing Group
Kingdom Centre: Photo ved King Eliot (eget verk) [GFDL]
Q1 Tower: Photo ved Syed Abdul Khaliq [CC-BY-2.0]

 

World’s tallest buildings and structures trust Alimak Hek rack and pinion elevators, construction hoists and mast climbers

Kundelønnsomhet

I en verden der tid er penger, ønsker vi å sikre at kundene får materialer og personell transportert høyere, raskere og tryggere.